De ouderraad

De ouderraad (OR) vervult ook een belangrijke functie binnen de school. De ouderraad ondersteunt de leerkrachten bij het organiseren van activiteiten voor de kinderen. De ouderraad beheert de vrijwillige ouderbijdrage. Onderaan deze pagina leest u meer over de vrijwillige ouderbijdragen.

In de ouderraad zitten enthousiaste ouders die graag een steentje bijdragen op school. In de ouderraad zitten namens het schoolteam ook twee leerkrachten. Elke maand wordt er een avond vergaderd op school om de geplande activiteiten en de nieuwe ideeën door te spreken. De vergaderingen zijn openbaar en kunnen door alle ouders van de Rietgors worden bijgewoond.

Activiteiten voor kinderen van de Rietgors

De extra activiteiten op de Rietgors zijn belangrijk voor de kinderen. Het zijn vaak activiteiten waar ze naar uit kijken. In samenwerking met het schoolteam verzorgt de ouderraad verschillende activiteiten zoals:

  • Sinterklaasfeest
  • Voorleesontbijt
  • Kerstviering
  • Voorleeswedstrijd
  • De laatste schooldag
  • Paaseiren zoeken
  • Excursies

Hulp van onze ouders

De hulp van andere ouders is onmisbaar bij het organiseren van alle activiteiten. De OR rekent daarom ook op de hulp van ouders van alle leerlingen. Spreek gerust één van de ouders uit de ouderraad aan of meld je meteen aan als hulpouder door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vraag & antwoord

Op Kindcentrum de Rietgors hebben we een 5-gelijke-dagenmodel en we hanteren een continurooster. De schooltijden zijn voor alle kinderen elke dag gelijk en zijn van 08.30 tot 14.00 uur. Meer leest u op onze pagina Schooltijden & continurooster.

KC de Rietgors is een kleinschalige openbaar kindcentrum in het dorp Leuvenheim, waar iedere leerling welkom is. Zoekt u een school voor uw kind? Maak dan een afspraak voor een informatief gesprek en een rondleiding. U kunt ons contactformulier invullen, wij nemen dan snel contact met u op. Natuurlijk kunt u ons ook mailen of bellen. U bent van harte welkom!

Op het moment dat kinderen naar Kindcentrum de Rietgors gaan, kunnen de kinderen terecht bij de buitenschoolse opvang van ons kindcentrum, in het voor kinderen bekende gebouw. Wij bieden BSO op iedere dinsdagmiddag en donderdagmiddag tijdens alle schoolweken. Bij voldoende animo breiden we het aantal dagen uiteraard graag uit. 

Klik hier om meer te lezen over onze BSO