Medezeggenschapsraad

Via de medezeggenschapsraad (MR) hebben ouders en leerkrachten inspraak in zaken die de school aangaan. De MR bespreekt elk jaar thema’s op organisatorisch, onderwijskundig en financieel gebied. In de wet WMO en in het reglement van de MR staat wanneer de directie van de school of het bestuur advies of instemming moeten vragen aan de MR.

Leden

De MR van de Rietgors bestaat uit twee ouders en twee personeelsleden. We hebben daarmee een oudergeleding en een personeelsgeleding.

Oudergeleding:

  • André Buitenhuis
  • Merijn Smeets.

Personeelsgeleding:

  • Sanne Poelder
  • Marion Deneus

Vergaderingen

De MR vergadert 8x per jaar of vaker indien nodig. Ouders zijn welkom om bij een MR-vergadering aanwezig te zijn. U kunt daarvoor contact opnemen met André Buitenhuis of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Op één van de jaarlijkse ouderavonden worden er zo nodig verkiezingen gehouden voor de oudergeleding. De personeelsgeleding kiest haar eigen leden. Er is een algemene zakelijke ouderavond in maart/april van ieder schooljaar.

Omdat onze school onderdeel is van Stichting Archipel is er ook een gemeenschappelijke medezeggenschapsraad (GMR). Bij Archipel heet de GMR de Archipelraad.

Vraag & antwoord

Op Kindcentrum de Rietgors hebben we een 5-gelijke-dagenmodel en we hanteren een continurooster. De schooltijden zijn voor alle kinderen elke dag gelijk en zijn van 08.30 tot 14.00 uur. Meer leest u op onze pagina Schooltijden & continurooster.

KC de Rietgors is een kleinschalige openbaar kindcentrum in het dorp Leuvenheim, waar iedere leerling welkom is. Zoekt u een school voor uw kind? Maak dan een afspraak voor een informatief gesprek en een rondleiding. U kunt ons contactformulier invullen, wij nemen dan snel contact met u op. Natuurlijk kunt u ons ook mailen of bellen. U bent van harte welkom!

Op het moment dat kinderen naar Kindcentrum de Rietgors gaan, kunnen de kinderen terecht bij de buitenschoolse opvang van ons kindcentrum, in het voor kinderen bekende gebouw. Wij bieden BSO op iedere dinsdagmiddag en donderdagmiddag tijdens alle schoolweken. Bij voldoende animo breiden we het aantal dagen uiteraard graag uit. 

Klik hier om meer te lezen over onze BSO