Kindcentrum de Rietgors heeft een contactpersoon sociale en fysieke veiligheid. Ouders kunnen terecht bij de intern begeleider Janine Barink (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of Sanne Poelder (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zij zijn tevens onze veiligheidsfunctionarissen. Medewerkers kunnen ook bij haar terecht bij een vermoeden van kindermishandeling of huiselijk geweld.

De intern begeleider is aanspreekpunt in het kader van pesten en coördineert het anti-pestbeleid, houdt zich bezig met preventie-activiteiten op het gebied van veiligheid, gezondheid en welzijn van werknemers en van leerlingen.

Extern vertrouwenspersoon

Stichting Archipel heeft externe vertrouwenspersonen, bij wie u terecht kunt als het probleem of de klacht niet op school behandeld kan worden of voor een vertrouwelijk gesprek (zonder dat het een directe klacht betreft).

Vertrouwenspersonen - Stichting Archipel

Voor klachtmeldingen over seksueel misbruik, seksuele intimidatie, fysiek geweld en psychisch geweld, zoals grove pesterijen, kunt u ook terecht bij het meldpunt vertrouwensinspecteurs (Onderwijsinspectie).